Snip snap snute, så var äventyret ute.

 
2013-04-30.
Imorgon har vi 4årsdag.
 
 
Remember you is easy, I do it every day.
Missing you is the heartache, that never goes away.
 
 

"Ett himla klättrande"

 
Idag värker min protes. Den sitter för tight, pressar och kliar. Jag kliar tillbaka lite försiktigt fast jag vet att det kommer börja klia ännu mer, för det är ju lite skönt. 
Men efter en stund har kliandet blivit så intensivt att huden spricker och det börjar småblöda. Jag börjar leta efter ett plåster och ser när jag tittar upp att jag helt plötsligt är ute på ett löv igen, hur hamnade jag här? Självdestruktivitet. 
Farligt härligt.
 
Måste ta mig till roten. 
 

insikt.

 
Min själ har börjat bubbla, ett svagt eko av jubel börjar långsamt smyga sig fram.
 
För jag har vaknat upp med helt nya ögon. Länge nu har jag befunnit mig ute bland grenarna i mitt stora träd, varit i vartenda löv och sökt. Desperat sökt efter trygghet och frid men vinden har blåst så hårt att jag fått ont i öronen att jag inte hört någonting annat än brus. Det tjöt, tog över mig och gjorde så ont att jag gick vilse bland grenarna och blev uppäten av självömkan och självdestruktivitet. 
 
Med mina nya ögon såg jag min stam skymta långt ned, jag började söka och fann vägen från löven, till grenarna och enda ned till roten. 
 
Jag fann min själ och Ekot blir bara högre och högre.
 

Sinnesro.


Yesterday I was clever, so I wanted to change the world.
Today I am wise, so I am changing myself.

 


Spread some Street-Love.


När jag äntligen har en dag av styrka vill jag passa på att dela med mig utav den till andra behövande. Dessa lappar kommer skymtas runt om på Oslos gator. Ta vad du behöver!



Det är mulet idag - men bakom molnen lyser solen.


Min underbara vän Jonis var på besök tidigare idag. Jag tackar honom för styrkan han gav mig, för alla frön han planterade i min hjärna och de tunga, djupa samtalen som han klarar av att ha med mig när ingen annan förstår eller ens vill försöka.

Så, efter att ha legat plankad i en vecka kommer äntligen en dag där jag kan smått skymta ljuset. Jag känner mig lite stark. Jag är nu helt själv för första gången sedan Christian gick bort, något som jag undvikit fram tills idag. Har inte riktigt vågat, för rädslan av att gå under av sorg och ensamhet. Men nu ligger jag här, ensam i min säng, utan elektronik att förskingra tankarna på, och det går faktiskt ganska bra, än så länge.

Jonis, tack för att du ställer upp för mig, jag älskar dig!


Sorg.


"När man fått uppleva en stor sorg, är livet förändrat även när omgivningen tycker att allt verkar som vanligt igen. Livet upprepar sig aldrig. Ingenting blir riktigt som förut. Man kan jämföra det med om man skulle få ett ben amputerat. Så småningom kommer man att hämta sig, krafterna kommer tillbaka och man kan ta sig fram på kryckor. Man får en protes som man lär sig gå riktigt bra med. Det kanske inte ens märks att man bara har ett riktigt ben. Men man kommer att förbli enbent, och man kommer troligen hela livet då och då få ont i stumpen. Många saker som man kunde göra förut, kan man aldrig mer göra. Knappt ett ögonblick kan man själv glömma att man saknar ett ben.

Hela livet har förändrats."


Tick tock.


Tiden springer förbi, vecka efter vecka, och jag hinner inte med. För min tid står fortfarande still, samtidigt som den går så fort att jag inte ens hinner få tag på en enda dag. Och det blir värre, nu när kraften om att bara överleva dagen har lagt sig, den blir värre på det sätt att jag inte längre har lust att ta den tillbaka. Då jag vet, att det skulle vara det smartaste, har jag inte längre någon ork. Eller lust.

Jag har inte varit hemma på en vecka. Hemma är det för tyst och ensamt. Jag har ingenting att se på eller sysselsätta mig med. Jag spenderar dagarna och nätter genom att loda runt bland vänner som inte jobbar, allt för att inte vara hemma.

Fast, Jag längtar hem. Samtidigt som jag känner mig hemlös.



namaste.


Min meditation är att sitta timma efter timma och göra smycken. Tankarna existerar inte och det är endast tysnad i mitt huvud. Skönt. Lättnad. Dessa två fick Ebou. Kan aldrig återgälda allt han gjort för mig, så det minsta han kan få är armband.


migränens återkomst


Vaknade och kunde inte se i morse, trodde jag hade ögonen fulla i godmorgon-bös, försökte torka bort det men nä, såg fortfarande suddigt. Lurad. Jag har börjat få tillbaka min gamla tonårsmigrän allt mer och mer de senaste veckorna. Stannar upp mina dagar som är fulla med viktiga vuxengrejer som är muy importante pronto! Inte bra alls! Jag har papper som ska hämtas - lämnas hit och dit, sista träff med gamla hyresvärden & annat drygt. Jaja, dagen spenderades sovandes iallafall, det var de försöket att ställa tillbaka dygnet det. Suck.


Transmissions in Bloom




<3



Bön efter ett smärtsamt avsked.



"Ännu i går, så här dags, var vi tillsammans. Det är värre nu, värre än i det ögonblick vi sa adjö.

Jag är så olycklig ikväll, Herre, och jag är så ensam. Smärtan håller på att vakna i mig, långsamt, som efter en bedövning, och jag visste att den skulle göra det.

Jag vet inte vad jag ska säga dig, Herre, utom att det gör ont. Ännu i går, såhär dags...

Ju närmre avskedstimman kom, desto intensivare kände jag att det värsta, det skulle bli att fortsätta att leva imorgon, när nästa dag kommit. Fortsätta att leva, Herre, när man inte har minsta lust eller glädje kvar. Allt är numera fullkomligt likgiltigt. I tågkorridoren sa jag mig, att hädanefter skulle ingenting längre kunna komma åt mig. Inget skulle längre kunna mig att lida.

Jag önskar så brinnande att aldrig mera fästa mig vid någon, för att inte mer behöva ha så här ont.

O, Herre, om ändå tingen och människorna kunde förlora denna makt de har att ta mig och hålla mig fast. Eftersom att man ju alltid, alltid måste mista dem...
Eftersom att ingenting varar. Eftersom att absolut ingenting är evigt.
Efterkom denna sista förbindelse inte fick hålla, sade jag mig att nu var det dags att göra mig av med förmågan att överhuvudtaget älska någon.

Och sedan, Herre, så börjar jag iallafall fråga mig om det är rätt att tänka så.

Att stänga sig för människor för att inte behöva riskera att lida en gång... Ja visst, det är en sorts lösning. Inte särskilt originell, utan gammal som den antika visheten, uråldrig som hjärtats uppror mot saknades kval.

Men det ligger för mycket besvikelse, för mycket smärta i denna visdom för att den skulle vara sann och ren och enkel som dig.

Och förresten, Herre, i kväll är det bättre att jag arbetar, försöker förströ mig. Och Sova.

I morgon får vi se."


Bön av en människa.

 
Har fått en bok, "böner för omöjliga dagar" som innehåller exakt vad den heter. Jag söker styrka i allt jag kommer åt, för att ta mig igenom detta på rätt sätt och suger i mig det som en svamp. Medveten om att Sorg är så olika från person till person och jag är så rädd att min hjärna ska ta över mig och ta mig ned i djupet som den så lätt kan, eller rikta den i ilska mot någon för att underlätta för mig själv. Vissa vill lägga skuld på andra, vissa tar på sig den själv, men jag får aldrig glömma att - Sorgen är tung och för så många obesvarade frågor med sig men det är så farligt att ge sig in där. Jag försöker hålla mig upplyst och spirituell för att det hjälper mig enormt.
 
Just idag saknar jag min vän Alli väldigt mycket, han är så otroligt bra att prata med om saker som man kanske inte kan diskutera med vem som helst för att det är för djupt och flummigt. När jag inte har Alli till hands, läser jag.
 
 
"O Herre, nu är det redan länge sedan det sista slaget träffade mig. Det kom efter många andra. Jag har inget mer att förlora. Eller inte mycket. Kanske är friden på väg? Jag skulle vilja att den kom sakta, som sömnen.
 
O Herre, hjälp mig att inte tråka ut andra med mina sorger. När allt kommer omkring, vad betyder mina sorger för dem? Hjälp mig inte bli upprörd över att inget av det som har krossat mig angår dem. Det är ju normalt; hur skulle de kunna förstå? Hjälp mig inte finna det egendomligt att det fortfarande finns sol och blommor på jorden, efter allt vad jag gått igenom.
 
O Herre, bevara mig från att gräva i det förflutna och alltid vilja återuppleva de värsta stunderna i mitt liv. Bevara mig från att ständigt inom mig själv betrakta dessa älskade ansikten, dessa förlorade leenden, och all min forna lycka som bara varade en kort tid. Bevara mig från att stirra på mina olyckor.
 
Mitt lidande är inte någon hederstitel. Bevara mig från att besjunga mina lidanden.
 
Och Herre, hjälp mig att bli lugn och obunden av allt, men utan likgiltighet. Måtte jag bli varmhjärtad och god, måtte jag har lärt mig något av lidandet, så att jag kan ge åt andra det som jag inte har fått själv. Jag har ingenting kvar. Vad skulle jag ännu hålla fast vid? Och ändå skulle jag vilja att varje människas glädje fann ett eko i mitt hjärta.
Hellre lida utan att det blir till nytta för någon människa, och ännu mera öka världens sorger, skulle jag efter så många tårar vilja få makten att förstå de andra in i djupet av deras själv, därinne där de är sig själva och väntar på kärleken.
 
Jag skulle vilja ställa mina olyckor i någons tjänst."
 
 
 
 
 

RSS 2.0